Ваш онук потрапив у ДТП: у Львові затримали шахрая з Одеси

Чоловіку загрожує до восьми років ув’язнення

У Львові 83-річний чоловік став жертвою шахрая, який стягнув з нього $20 000. 29-річний одесит зателефонував до пенсіонера та повідомив, що його племінник потребує термінової операції через травми, отримані внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Львівській області.

Дідусь, який повірив у вигадану історію, передав злочинцеві кошти у сумі $20,000 через вікно, оскільки через поважний вік не міг спуститись сходами. Злочин було розкрито завдяки швидкій реакції доньки потерпілого, яка після того, як дізналась про це, звернулась на оперативну лінію 102. За допомогою камер відеоспостереження, розташованих на вулицях Львова, правоохоронці швидко встановили особу злочинця. Затримання шахрая трапилося протягом двох годин після вчинення злочину, під час якого вилучені речові докази — грошові кошти у повному обсязі.

Яке покарання чекає на шахрая 

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Досудове розслідування триває, за рішенням суду підозрюваний перебуває під вартою, — йдеться в повідомленні.

Також, “Коментарі” писали, що засуджений до п’яти років позбавлення волі за крадіжки, 33-річний зловмисник пропонував громадянам в інтернет-мережі купити телефон. Але коли покупці перерахували гроші, зловмисник припиняв із ними зв'язок.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися