П'ять тисяч доларів за перетин кордону: затримано директора одеського ОСББ

Посадовцю загрожує до дев’яти років ув’язнення

Державне бюро розслідувань (ДБР) продовжує боротьбу з незаконним перетином кордону чоловіками призовного віку під час воєнного стану. Нещодавно, працівники ДБР завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду стосовно директора одного з одеських ОСББ, який незаконно переправляв людей через кордон.


Про це повідомляє пресслужба ДБР.


У квітні 2022 року підозрюваний пропонував чоловікам призовного віку незаконний перетин кордону за допомогою двох варіантів: виїзд за кордон поза пунктом пропуску та виїзд за допомогою підроблених документів про непридатність до служби. За свої "послуги" організатор вимагав 5 тисяч доларів США.


Після викриття незаконного бізнесу, директор ОСББ був оголошений у розшук. Хоча він зміг втекти за кордон, працівники ДБР змогли затримати його, коли він повернувся до України. 


Яке покарання чекає на посадовця

Чоловік обвинувачується у незаконному переправленні осіб через державний кордон за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили досудове розслідування справи щодо керівника структурного підрозділу Одеської ОВА. Посадовець вимагав неправомірну вигоду від суб'єкта господарської діяльності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися