Незаконний продаж “електронок”: на Одещині викрили підпільну схему

Торговцю загрожує штраф з конфіскацією майна

За результатами розслідування, проведеного детективами Бюро економічної безпеки (БЕБ), на Одещині був викритий канал постачання електронних цигарок. Мешканець області орендував складське приміщення для зберігання тютюнових виробів та розміщував оголошення про їх продаж в Інтернеті.


Про це повідомляє пресслужба БЕБ.


Правоохоронцями було вилучено майже 4 тис. електронних цигарок без марок акцизного збору. Загальна сума  конфіскованих товарів складає 1,5 млн грн.


Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Санкції статі передбачають покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. Справа буде передана до суду для подальшого розгляду.


Також “Коментарі” писали, що в Одеській області Бюро економічної безпеки виявило незаконну схему збуту підакцизних товарів. Мова йде про продаж електронних пристроїв для куріння та тютюну для кальянів.


Нагадаємо, що правоохоронці ліквідували масштабну схему нелегального виробництва та реалізації тютюнових виробів. За даними слідчих група осіб організувала підпільну фабрику в одному з районів Одеської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися