Військком заробляв на призовниках: начальник Одеського ТЦК постане перед судом

Посадовцю загрожує до 12 років ув’язнення

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) відкрили кримінальне провадження за підозрою в зловживанні посадовим становищем під час мобілізаційних заходів. Стосується це одного з начальників Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП).


Про це повідомляє пресслужба ДБР.


За даними правоохоронців, посадовець за грошову винагороду давав доручення своїм підлеглим не призивати деяких осіб. Досудове розслідування знаходиться в процесі, причетні особи з’ясовуються. Крім того, ДБР також перевіряє інформацію ЗМІ щодо невідповідних заробітку статків родини начальника Одеського ТЦК.


Яке покарання чекає посадовця, якщо вина буде доведена


Відповідно до частини 5 статті 426-1 Кримінального кодексу України такі дії кваліфікуються як зловживання посадовим становищем в умовах воєнного стану. Крім того ДБР додало до кримінального провадження статтю про незаконне збагачення за ч. 5 ст. 368-5 КК України, що може погіршити ситуацію для підозрюваного.


Скандал з начальником ТЦК


“Коментарі” писали, що в Одесі ОК "Південь" проводять ретельну перевірку звинувачень щодо керівника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) Євгена Борисова. За інформацією, яка стала причиною скандалу, у нього є вілла в Іспанії, вартістю 3 млн 950 тис. євро та офіс за 2 млн євро. Звинувачення у корупції  на адресу одного з працівників ЗСУ впливають на рівень довіри до військових та дискредитують важливий процес мобілізації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися