Чекала на Росію в Одесі: правоохоронці затримали прихильницю “російського миру”

Свої наративи одеситка просувала в Tik Tok

В Одесі була затримана 46-річна жінка, яка просувала антиукраїнські наративи. За допомогою мобільного телефону вона транслювала прямі ефіри в соцмережах.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


На  платформі Tik Tok, прихильниця “російського миру” закликала глядачів до підтримки російської агресії та заявляла, що вона готова потерпіти бойові дії заради возз’єднання з країною-терористом. Після вилучення правоохоронцями мобільного телефону, були зібрані докази, які підтверджували протиправну діяльність жінки. Зокрема, була проведена судова портретна експертиза.


Дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантці про підозру у колабораційній діяльності, що передбачено за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора. Визнавши зібрані у ході дізнання докази достатніми, правоохоронці склали обвинувальний акт відносно жінки та скерували його до суду, — йдеться в повідомленні.


“Коментарі” писали, що СБУ нейтралізувала проросійську мережу інтернет-агентів на території країни. Шість затриманих осіб використовували месенджери та соцмережі, щоб поширювати дезінформацію та кремлівські наративи про війну в Україні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися