На Одещині викрито прокремлівських адміністраторів телеграм-чатів

На прихильників держави-агресора чекає суд

Служба безпеки України (СБУ) заблокувала ще одну розгалужену мережу ворожих інтернет-агітаторів, які займались поширенням пропагандистських матеріалів та фейків про війну в Україні. До складу цієї мережі входило 11 осіб з різних регіонів країни, в тому числі й з Одещини.


Про це повідомляє СБУ.


За допомогою соцмереж та месенджерів інтернет-агітатори розповсюджували кремлівські фейки про війну в Україні. Інформацію для своїх "публікацій" вони здобували на пропагандистських ресурсах РФ. Серед затриманих також був один з адміністраторів анонімного Телеграм-чату, який створили для збору інформації про пересування української військової техніки по території Одещини. Інший адміністратор був затриманий в Одесі у лютому цього року під час спецоперації СБУ.

picture

Затримання в інших регіонах України


  • На Київщині: контррозвідники СБУ викрили бізнесмена, який на власній сторінці у Фейсбук заперечував російську збройну агресію та стверджував, що війна в Україні – це “внутрішній громадянський конфлікт”.


  • У Чернігівській області: припинено діяльність двох пропагандистів, які у забороненій соцмережі “Однокласники” поширювали дописи на підтримку агресивної політики кремля та співчували втратам загарбників.


  • На Дніпропетровщині: викрито чотирьох місцевих жителів, які у соцмережах та серед близького оточення закликали до співпраці з окупантами та дискредитували Сили оборони.


  • У Харківські області: затримано ще одного ворожого поплічника. У Фейсбук він розміщував пропагандистські відеоролики, в яких героїзував російських окупантів.


  • На Кіровоградщині: задокументовано діяльність двох інтернет-агітаторів, які виправдовували воєнні злочини рашистів, у тому числі обстріли українських міст.

picture

За даними фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників), - йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що в Одесі була затримана 46-річна жінка, яка просувала антиукраїнські наративи. За допомогою мобільного телефону вона транслювала прямі ефіри в соцмережах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися