Змушувала свого сина жебракувати: в Одесі затримали горе-матір

Жінці загрожує до 10 років позбавлення волі

В Одесі працівники поліції встановили факт примусового використання дитини для жебрацтва. 29-річна жінка з Білгород-Дністровського району, яка не працювала та зловживала алкоголем, змушувала свого дев’ятирічного сина мити фари на транспортних засобах на одній з найбільш рухливих доріг у центрі Одеси.


Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.


Хлопчик щоденно випрошував гроші у водіїв, а мати тримала його під постійним контролем, перебуваючи поруч. За зароблені гроші дитина могла купити лише найнеобхідніше, а решта коштів витрачалась жінкою на алкоголь, сигарети та оплату орендованого помешкання. Це не перший раз, коли жінка привернула увагу правоохоронних органів. Поліцейські раніше проводили з нею профілактичні бесіди та складали адміністративні матеріали за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення через неналежне виконання батьківських обов’язків.


За наявністю достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси висунули громадянці обвинувачення за ч. 2 ст. 304 Кримінального кодексу України. Йдеться про втягнення неповнолітніх у  заняття жебрацтвом,  вчинене щодо малолітньої особи матір’ю. Обвинувальний акт правоохоронці направили до суду. Згідно з чинним законодавством, жінці загрожує покарання позбавленням волі на строк від чотирьох до десяти років, — йдеться в повідомленні.

picture

Також “Коментарі” писали, що у селищі Фонтанка біля під'їзду будинку було знайдено новонародженого хлопчика. Співробітники екстреної медичної допомоги та поліції доставили дитину на огляд до обласного перинатального центру, де йому було надано необхідну медичну допомогу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися