В Одесі затримано організатора викрадення людини та вимагання в неї грошей

Всім підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі

У липні 2022 року в Одесі відбулося викрадення та вимагання грошей від одесита. Зловмисник, що перебував у в'язниці, відправив трьох осіб, які вимагали 1000 доларів США від потерпілого за нереальний борг. Виконавців злочину вже затримали, але розслідування тривало до встановлення організатора злочину.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Організатором викрадення виявився 32-річний уродженець Азербайджану, який відбував покарання за інші злочини. Він доручив трьом чоловікам зустрітися з потерпілим та вимагати гроші від нього. Один з виконавців мав судимості за крадіжку та вбивство. Зустріч виконавців та потерпілого закінчилася тим, що чоловіка заштовхали в автомобіль та погрожували фізичною розправою. Потерпілий віддав бандитам трохи більш ніж три тисячі гривень та згодився заплатити решту пізніше. Але правоохоронці встигли затримати злочинців та вилучити у них кошти потерпілого.

Яке покарання чекає на фігурантів злочину


За час того, як правоохоронці шукали організатора злочину, він вийшов на свободу. Нещодавно його знайшли та затримали. На підставі доказів, слідчі повідомили йому про підозру за тими ж статтями (ч. 4 ст. 189 та ч. 2 ст. 146 КК України), що і його спільникам. Суд призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без можливості внесення застави. Усім злочинцям загрожує до 12 років в'язниці та конфіскація майна. Слідчі дії ще тривають.


Нагадаємо, що 51-річну громадянку іноземної держави, зловмисники зв’язали та відібрали у неї 10 тисяч доларів США та 460 тисяч гривень. Інцидент стався на одному з промтоварних  ринків Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися