Пропонували "приховані" маршрути: на Одещині переправляли чоловіків за кордон

Вартість таких "послуг" становила від 2 тисяч доларів

В Одеській області ліквідували ще один канал нелегальної міграції. "Бізнесмени" пропонували своїм клієнтам "приховані" маршрути перетину кордону в Болградському районі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Загалом СБУ ліквідувала ще 4 канали втечі "ухилянтів" за кордон: серед затриманих – власниця приватної клініки. Організатори оборудок пропонували військовозобов’язаним своє сприяння у незаконному перетині кордону з підробленими документами або в обхід контрольно-пропускних пунктів.

Вартість таких "послуг" становила від 2 до 15 тис. дол. Сума залежала від регіону і терміновості виїзду.

За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань (ДБР) продовжує боротьбу з незаконним перетином кордону чоловіками призовного віку під час воєнного стану. Нещодавно, працівники ДБР завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду стосовно директора одного з одеських ОСББ, який незаконно переправляв людей через кордон.

Також "Коментарі" писали, що на Одещині поліцейські викрили жінку, яка організувала незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Вона допомагала призовникам з оформленням фіктивних документів щодо потреби в догляді за хворим членом сім’ї. 



Джерело: https://t.me/SBUkr/8223


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися