П'ятеро українців затримані на Одещині за спробу незаконного виїзду за кордон

Чоловікам загрожує кримінальна відповідальність

Черговий випадок спроби незаконного перетинання кордону військовозобов’язаними на Одещині. На цей раз прикордонники затримали на залізничній станції біля українсько-молдовського кордону п'ятьох громадян України, які намагались покинути країну.

Про це повідомляє Подільський прикордонний загін.

Правопорушники, які жили в Полтавській, Запорізькій, Київській, Вінницькій та Херсонській областях, зв'язалися з жителем прикордоння через Інтернет, який обіцяв допомогти їм незаконно перетнути кордон з Молдовою за 2000 доларів з кожного. Після прибуття на зазначену станцію, “ухилянтів” зустріли прикордонники замість переправника, після чого їх затримали. 

Зараз тривають заходи щодо виявлення організатора незаконного переміщення осіб через кордон. Правопорушників передали представникам Нацполіції та надіслали повідомлення про ознаки кримінальних правопорушень за ст. 336 КК України (ухилення від призову на військову службу).

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань продовжує боротьбу з незаконним перетином кордону чоловіками призовного віку під час воєнного стану. Нещодавно, працівники ДБР завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду стосовно директора одного з одеських ОСББ, який незаконно переправляв людей через кордон.

Також "Коментарі" писали, що на Одещині поліцейські викрили жінку, яка організувала незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Вона допомагала призовникам з оформленням фіктивних документів щодо потреби в догляді за хворим членом сім’ї.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися