Брати та їх подружка грабували людей в Одесі: подробиці затримання

Підозрюваним загрожує до 10 років ув’язнення

Увечері 6 травня двоє мешканців Одеси потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями після нападу трьох зловмисників. Інцидент стався на вулиці Дерибасівській та в кафе на вулиці Катерининській.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Деталі справи

Зловмисники зустріли 43-річного чоловіка на ярмарку та разом з ним відправилися в кафе на вулиці Дерибасівській. Після вживання алкогольних напоїв, дівчина, що супроводжувала компанію, попросила у господаря телефон для дзвінка, але не повернула його. Коли потерпілий намагався забрати гаджет, злочинці побили його та втекли, забравши мобільний телефон.

Наступного дня трохи молодший брат зловмисників познайомився з 20-річною дівчиною у кафе на вулиці Катерининській та запропонував продовжити вечірку в іншому місці. По закінченні роботи закладу, трійця відправилась до безлюдного місця, де напали на дівчину, побили її та відібрали мобільний телефон.

Правоохоронці встановили місце перебування злочинців та вдало затримали їх менш ніж за добу. Особи нападників — брати віком 26 та 32 років та 22-річна дівчина одного з них. Один з братів раніше вже був судимий за крадіжку, а інший — за розбійний напад.


Яке покарання чекає на зловмисників


На підставі зібраних доказів правоохоронці повідомили усім трьом фігурантам про підозри у грабежах, поєднаних з насильством, яке не є небезпечним для здоров’я потерпілих, вчинених в період воєнного стану, повторно та за попередньою змовою групою осіб, що передбачено частиною 4 статті 186 КК України. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне, правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що 51-річну громадянку іноземної держави, зловмисники зв’язали та відібрали у неї 10 тисяч доларів США та 460 тисяч гривень. Інцидент стався на одному з промтоварних  ринків Одеси.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися