В Одесі засудили колишнього правоохоронця за співпрацю з рф

Злякавшись наступу ЗСУ, чоловік залишив місце служби на Херсонщині

Одеський суд позбавив волі на 8 років колаборанта з Херсону. Чоловік намагався сховатись в Одесі, але його затримала СБУ за співпрацю з окупантами.

Про це повідомляє Малиновський райсуд Одеси.

У вівторок, 9 травня, суд Одеси затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим.Чоловіка визнали винним у колабораційній діяльності, а саме у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

На початку червня 2022 року чоловік перебував на тимчасовно окупаваній рф Херсонщині. Він був експрацівником Білозерської виправної колонії на посаді молодшого інспектора. Окупанти призначили його на посаду “младшего инспектора отдела охраны учреждения ИК “Северная исправительная колония (№90)” Управлення служби исполнения наказаний по Херсонской области”. Чоловік добровільно зайняв посаду в незаконному правоохоронному органі.

Він виконував охоронні функції у вказаній колонії, ніс караульну службу та здійснював заходи, спрямовані на дресирування службових собак, які здійснювали вартові та охоронні функції в установі виконання покарань.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що СБУ повідомила про підозру російському актору-пропагандисту Володимиру Машкову, який закликав до знищення України. Він публічно виправдовує збройну агресію рф.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися