СБУ повідомило про підозру в держзраді ексдепутату Одеської міськради та Партії регіонів

Зрадникам загрожує довічне ув’язнення

СБУ заявила про підозру трьом колишнім нардепам від Партії Регіонів, які сприяли Росії у веденні агресивної війни проти України. Царьов, Святаш і Марков, які зараз переховуються на території Росії, надавали ворогу інформацію про стратегію оборони України, військові дії, а також результати повітряних атак.


Про це повідомляє Служба Безпеки України.


Колишній депутат Одеської міськради Ігор Марков регулярно виправдовував збройну агресію Росії проти України. Відверто пропагував її на центральних російських телеканалах.



Слідчі СБУ кваліфікували злочинні дії Маркова за трьома статтями Кримінального кодексу України:


  • ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

  • ст. 436 (пропаганда війни);

  • ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).


Другий підозрюваний Дмитро Святаш, передавав загарбникам інформацію про рухи Сил оборони по території регіону. Він активно виступав на підтримку країни-агресора, що стало приводом для кремля розглядати його як потенційного гауляйтера Харківщини.


Щодо Олега Царьова, встановлено, що він співпрацював з керівництвом міноборони РФ після початку повномасштабного вторгнення. Екснардеп передавав агресору детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу. Інформацію Царьов отримував від ще одного колишнього депутата – Дмитра Святаша.


На підставі нових доказів слідчі СБУ повідомили всім трьом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), - йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що після тривалого слідства мешканець Одеси був засуджений за державну зраду, згідно зі статтею 111 частини 2 Кримінального кодексу України. Обвинувачення з підтриманням прокурорів довели вину чоловіка, який був прихильником РФ та надавав інформацію для спецслужб країни-агресора.

Джерело: https://t.me/SBUkr/8286


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися