Продав Батьківщину за 70 тисяч гривень: мешканця Одеси засуджено за держзраду

Зрадника очікує 15 років позбавлення волі

Після тривалого слідства мешканець Одеси був засуджений за державну зраду, згідно зі статтею 111 частини 2 Кримінального кодексу України. Обвинувачення з підтриманням прокурорів довели вину чоловіка, який був прихильником РФ та надавав інформацію для спецслужб країни-агресора.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


Задля збирання інформації зрадник виїжджав до різних районів міста та передмістя обласного центру, де здійснював фото- та відеофіксацію об’єктів. Зокрема енергетичної інфраструктури, місця дислокації особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ, блокпостів, адміністративних будівель правоохоронних органів та військових об’єктів в Одесі та області. Свої послуги любитель “російського миру” оцінив у 70 тисяч гривень.

picture

Під час передачі відеоматеріалу про дислокацію систем ППО представникам спецслужб РФ, чоловік був затриманий. Призначене покарання для зрадника - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі він знаходиться під вартою.


“Коментарі” писали, що на Одещині затримали ворожого інформатора, який "зливав" до рф інформацію про оборону заводів в регіоні. Зрадником виявився працівник одного з місцевих заводів хімічної галузі.


Нагадаємо, що Одеські поліцейські затримали мешканку Білозерської селищної територіальної громади на Херсонщині та повідомили про підозру у колабораційній діяльності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися