В Одесі завершили підготовчі засідання у справі колаборанта Стремоусова: що відомо

Кирило Стремоусов став обличчям російської окупаційної влади в Херсоні

Одеський суд завершив підготовчі засідання щодо справи загиблого колаборанта Кирила Стремоусова та призначив спеціальне судове провадження. Він обвинувачується у держаній зраді, державній зраді в умовах воєнного стану та колабораційній діяльності. 

Про це повідомляє Малиновський райсуд Одеси.

Під час судового засідання прокурор заявив клопотання про проведення спеціального судового провадження. Колегія суддів поставила на обговорення питання щодо можливості призначення обвинувального акту до судового розгляду та заявленого прокурором клопотання.

Прокурор вважав за можливе призначити обвинувальний акт до судового розгляду.

В свою чергу, захисник не заперечувала проти проведення спеціального судового провадження, але висловила думку про неможливість призначення обвинувального акту до судового розгляду, вказавши на його недоліки та попросила повернути його прокурору задля їх усунення.  

Колегія суддів відмовила захиснику у поверненні обвинувального акту стороні обвинувачення та задовольнила клопотання прокурора про призначення спеціального судового провадження у відношенні Стремоусова К.С.

Наступне судове засідання призначено 19 травня 2023 року.

Нагадаємо, Кирило Стремоусов став обличчям російської окупаційної влади в Херсоні. Він був одним з тих, хто посприяв захопленню Херсонської області росією. 9 листопаду саме напередодні деокупації міста, з’явилася інформація про його раптову загибель у ДТП.

"Коментарі" писали, що СБУ заявила про підозру трьом колишнім нардепам від Партії Регіонів, які сприяли Росії у веденні агресивної війни проти України. Царьов, Святаш і Марков, які зараз переховуються на території Росії, надавали ворогу інформацію про стратегію оборони України, військові дії, а також результати повітряних атак.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися