Серія крадіжок в Одесі: правоохоронці затримали підозрюваних

На зловмисників чекає кримінальна відповідальність

В Одесі правоохоронці викрили та затримали п’ять осіб, які підозрюються у крадіжках. Зловмисники обікрали дві квартири, автомобіль та телекомунікаційний колодязь.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Двоє жителів Одеси, у віці 24 та 34 років, були затримані після крадіжки компонентів автомобіля престижної марки. Пошкоджені фари були демонтовані з "Porsche Cayenne", який стояв на вулиці Маразлївській. Власник автомобіля повідомив правоохоронців, які оперативно розшукали зловмисників. Підозрювані зізналися у скоєному та відкрили місце збуту вкраденого майна. Поліцейські зараз працюють над його вилученням.


30-річного чоловіка з Миколаївщини затримали за крадіжку телекомунікаційного кабелю. Він вирізав кілька десятків метрів дроту з колодязя на вулиці Водопровідній з метою подальшого продажу. Зловмисника було схоплено неподалік від місця злочину та було вилучено викрадене майно.


42-річний місцевий житель обікрав квартиру одеситів, коли вони були на прогулянці. Він проник у приміщення через балкон та наповнив два рюкзаки різноманітними цінностями. Проте, господарі раптово повернулись, а зловмисник спробував втекти тим самим шляхом. Поспішаючи він вистрибнув з четвертого поверху, отримавши при цьому травми ніг. Це побачили потерпілі та повідомили до поліції. Правоохоронці прибули на місце події, задокументували злочинні дії правопорушника та вилучили в нього крадене майно, серед якого були бездротові навушники, зарядні пристрої, фотоапарат, колекційні монети й навіть пляшки з алкоголем.


36 річний одесит незаконно привласнив майно своєї матері. Зловмисник непомітно виніс системний блок з кімнати матері та здав його в ломбард. Жінка повідомила поліцію про зникнення комп'ютерної техніки. Під час розслідування правоохоронці з'ясували, що до крадіжки причетний син потерпілої. Поліцейські встановили місце збуту викраденого майна та вилучили його.


Наразі слідчі проводять досудові розслідування проваджень, розпочатих за ч. 4 ст. 185 та ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185) Кримінального кодексу України. На підставі зібраних правоохоронцями доказів фігурантам повідомили про підозру в залежності від скоєного, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині наприкінці лютого сталася крадіжка. Чоловік який недавно був евакуйований с Херсонської області обікрав родину, яка його прихистила.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися