Серія крадіжок на Одещині: правоохоронці затримали чоловіків та одного підлітка

Всім фігурантам й навіть наймолодшому загрожує кримінальна відповідальність

Правоохоронці викрили серію крадіжок в Одеській області. Правопорушники різного віку, в тому числі й підліток викрадали майно сусідів, друзів та товари в магазині.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


26-річний раніше судимий чоловік одного з сіл Андрієво-Іванівської громади вкрав 120 літрів пального та інструменти у свого знайомого, завдавши збитку у понад 11 тисяч гривень. Поліція оперативно викрила його.  А 14-річний підліток з одного з сіл Знам'янської громади викрав велосипед, телевізор та радіоприймач у сусідки, яка рідко буває вдома. Він завдав збитків на суму 28 тисяч гривень. Також хлопець намагаючись потрапити в складське приміщення, підпалив його двері, чим сполохав сусідів, які викликали поліцію. Підлітка виявили через декілька днів та затримали.


Третій фігурант, це 29-річний чоловік, який перебував на іспитовому терміні за крадіжку, вирішив викрасти будівельні інструменти з чужого гаражу вартістю 1600 гривень. Поліція швидко викрила його злочин. Останній, 57-річний зловмисник двічі викрав картриджі для гоління з місцевого магазину, завдавши збитку понад 900 гривень. Правоохоронці встановили його особу, затримали та вилучили викрадене майно.


Дії всіх фігурантів слідчі кваліфікували за частиною 4 статті 185 ККУ та повідомили їм про підозри, а от матеріали  провадження відносно найстаршого чоловіка правоохоронці вже скерували до суду. Крім того, підлітку, який досяг віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність,  поліцейські також повідомили про підозру за ч. 2 ст. 194 ККУ.


Нагадаємо, що в Одесі правоохоронці викрили та затримали п’ять осіб, які підозрюються у крадіжках. Зловмисники обікрали дві квартири, автомобіль та телекомунікаційний колодязь.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися