Хотів заробити на смерті дитини: на Одещині затримали працівника поліції за хабар

Правоохоронцю загрожує до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна

На Одещині прокурори викрили співробітника Патрульної поліції на отриманні неправомірної вигоди. Він вимагав хабаря у знайомої жінки, в якої загинула дитина.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


Згідно з даними, правоохоронець, після того, як дізнався про трагічну загибель сина своєї знайомої, який випав з вікна багатоповерхівки, вирішив на цьому заробити. Поліцейський пропонував закрити кримінальне провадження і не притягати жінку до відповідальності за невиконання обов'язків щодо догляду за дитиною в обмін на хабар у розмірі 1000 доларів США. Чоловіка затримали під час того, коли він отримував 600 доларів США.


Наразі поліцейському повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти мешканця Одеси, якого підозрюють в отриманні хабаря за вплив на посадових осіб, які видавали кваліфікаційні документи морякам. Злочинна група створила систему, за якої люди, що потребували такі документи, мусили звертатися до посередників та сплачувати хабарі за їх отримання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися