Суд суттєво збільшив заставу екскерівнику Одеського припортового заводу

Фігурант є одним із учасників злочинної організації

Апеляція Вищого антикорупційного суду вчетверо збільшила заставу одному з колишніх виконувачів обов’язків директора Одеського припортового заводу. Він підозрюється у причетності до привласнення 500 млн гривень коштів, що належали державним підприємствам.

Про це  повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

16 травня 2023 року Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та змінила запобіжний захід в частині розміру застави. За рішенням суду заставу збільшено з 5,904 млн грн до 20,130 млн грн. Разом з тим, процесуальні обов’язки, визначені слідчим суддею ВАКС, залишено без змін.

Фігурант є одним із учасників злочинної організації, яка протягом 2019 – 2021 років заволоділа коштами держпідприємств, зокрема Одеського припортового заводу та Об’єднаної гірничо-хімічної компанії.

На чолі злочинної групи виявився колишній голова Фонду державного майна України. Йому та ще дев'ятьом учасникам у березні поточного року оголошена підозра. Серед фігурантів – двоє осіб, які в різні періоди виконували обов’язки директора Одеського припортового заводу.

8 травня суд заочно обрав одному з підозрюваних екскерівників ОПЗ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у справі про корупційну схему, яка призвела до понад 26,8 млн грн збитків для громади Миколаєва, НАБУ та САП скерували обвинувальний акт до суду 5 травня 2023 року. Справа стосується незаконного заволодіння бюджетними коштами, які були спрямовані на реконструкцію Соборної площі у місті Миколаїв, та їх подальшу легалізацію.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися