Суд в Одесі ухвалив вирок за колабораційну діяльність у сфері освіти на Херсонщині

На жінку очікують три місяці арешту

В Одесі суд прийняв вирок, який підтвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та підозрюваною за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Згідно з угодою, підозрювана була визнана винною у колабораційній діяльності, зокрема у спрямуванні зусиль на впровадження стандартів освіти держави-агресора в закладах освіти.


Про це повідомляє Малиновський районний суд Одеси.


Протиправні дії обвинуваченої стосувалися намагань впровадити стандарти освіти РФ у Херсонському навчально-виховному комплексі "Загальноосвітня школа І ступеня спеціалізована школа II ступеня колегіум" № 51 ім. Г.А. Потьомкіна Херсонської міської ради. Ці дії здійснювалися з підтримкою невстановлених представників держави-агресора і містили в собі адміністративне керівництво виховною роботою викладацького складу, координацію та спрямування діяльністю учителів та класних керівників у виконанні розпоряджень так званого "директора" навчального закладу.


Під час досудового розслідування прокурор, підозрювана та її захисник досягли угоди про визнання винуватості.


Вони дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченої за ч. 3 ст. 111-1 КК України та визначили покарання у виді трьох місяців арешту з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, а також займатися будь-якою діяльністю, пов’язаною з освітнім процесом строком на 10 років (у межах санкції ч. 3 ст. 111-1 КК України). Переконавшись, що зміст угоди, умови та порядок її укладення відповідають вимогам законодавства, суд дійшов висновку про наявність підстав для її затвердження, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що одеський суд завершив підготовчі засідання щодо справи загиблого колаборанта Кирила Стремоусова та призначив спеціальне судове провадження. Він обвинувачується у держаній зраді, державній зраді в умовах воєнного стану та колабораційній діяльності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися