Незаконний видобуток корисних копалин: на Одещині правоохоронці затримали зловмисників

Правопорушникам може загрожувати понад десять років ув’язнення

Прокуратура провела операцію, яка призвела до припинення незаконної діяльності групи осіб, що займалися незаконним видобуванням корисних копалин. Правопорушники видобували пісок в місцевих родовищах.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, четверо місцевих мешканців без необхідних дозволів організували незаконний видобуток піску з родовища біля с. Кучургани Роздільнянського району. Отримані копалини вони подальше "легалізували" через компанії, що займаються продажем будівельних матеріалів в Одесі та області.

picture

Під час чергової спроби реалізувати 400 тонн незаконно видобутого піску, зловмисників було затримано “на гарячому”. Попередні розрахунки показують, що завдана довкіллю шкода становить понад півмільйона гривень. Пісок видобувався на площі 72 га.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за фактами незаконного видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі (ч. 3 ст. 240 КК України) та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 209 КК України). Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу, — йдеться в повідомленні.

picture

Нагадаємо, що прокурори повідомили про підозру співробітнику КУ "Одеський історико-краєзнавчий музей". За даними правоохоронців він вимагав та отримав неправомірну вигоду за вплив на рішення посадових осіб місцевих органів влади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися