Вдарив та забрав гроші: в Одесі затримали грабіжника

Чоловіку загрожує до десяти років ув’язнення

В Одесі правоохоронці затримали зловмисника. Він ввечері напав на одинокого перехожого, нанісши тілесні ушкодження.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Подія трапилася ввечері на вулиці Академіка Вільямса, коли зловмисник помітив самотнього перехожого та вирішив його пограбувати. Він пішов за своєю жертвою і, підійшовши до нього, вразив його сильним ударом в обличчя, від якого потерпілий впав. Зловмисник швидко схопив сумку та швидко втік.

Після нападу 29-річний постраждалий одразу звернувся до місцевого відділу поліції для отримання допомоги. Він надав детальний опис нападника та повідомив, що його сумка містила гаманець з декількома сотнями гривень, документи, флеш-накопичувачі та банківські картки з грошима на рахунках. Загальна сума завданої матеріальної шкоди становила трохи більш як 11 тисяч гривень.

Правоохоронці протягом кількох годин викрили злочинця на одній з вулиць Київського району. Затриманим виявився 47-річний громадянин, який рік тому вийшов на волю після відбування покарання за розбій. Багато зі вкрадених предметів, які він встиг позбутися, були знайдені поліцією та повернуті їх законному власнику.

За наявністю достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіку про підозру у грабежі, вчиненому повторно, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя і здоров’я потерпілого, вчиненому в умовах воєнного стану. Цей злочин передбачений частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України та тягне за собою позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Слідчі дії тривають, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі затримали 15-річного юнака, який відібрав у перехожої телефон. Про наслідки він не думав: поліцейські повідомили  дев’ятикласнику про підозру у пограбуванні жінки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися