Побили кастетом та викрали 15 тис. доларів: на Одещині затримали зловмисників

Чоловікам загрожує до 15 років позбавлення волі

На Одещині поліція затримала двох зловмисників. Чоловік який перевозив одного зі співучасників злочину, став жертвою розбійного нападу.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Зловмисники встановили  маршрут пересування 60-річного підприємця, який мав з собою 15 тисяч доларів, один з яких попросив його підвезти до одного з сіл Одеського району. Водій, який приймає замовлення на перевезення час від часу, погодився задовольнити прохання "клієнта". Однак, наблизившись до безлюдного місця, де чекав інший співучасник, пасажир раптово атакував водія кастетом, відібрав сумку з грошима та швидко втік, побачивши неподалік проїжджачий автомобіль. 


Після нападу потерпілий негайно звернувся по допомогу до поліції та отримав медичну допомогу від лікарів. Лікарі діагностували у чоловіка травму голови, численні садна та забої. В той самий час правоохоронці розпочали пошуки зловмисників та затримали їх "по гарячих слідах". З'ясувалося, що старший злочинець є уродженцем Сумщини та має попередні судимості за крадіжки та незаконне зберігання наркотиків, а його молодший спільник проживає в Одесі. Працівники поліції вилучили гроші, які були здобуті зловмисниками.


На підставі зібраних доказів слідчі повідомили чоловікам про підозру у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із застосуванням насильства, яке є небезпечним для життя потерпілого (розбій), скоєному за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану, що передбачено ч. 4 ст. 187 КК України. Цей злочин тягне за собою покарання від восьми до п'ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Наразі поліцейські клопочуть щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу, — йдеться в повідомленні


Нагадаємо, що наприкінці лютого в Березівці зловмисник увірвався до будинку жінки через незачинені двері. 38-річний підозрюваний був неодноразово судимим за розбійні напади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися