“Вашій доньці потрібна термінова операція”: в Одесі у жінки шахраї виманили майже 50 тис. грн

Зловмисникам загрожує до трьох років ув’язнення

В Одесі правоохоронці викрили та затримали телефонних шахраїв. Вони діяли за схемою “ваша донька потрапила до лікарні та потребує термінової дорогої операції”.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Жінці 87 років подзвонив невідомий та представився працівником правоохоронних органів. Він розповів що її донька потрапила в аварію і негайно потребує операції. Коли зловмисник приїхав за грошима мати, з метою врятувати життя своєї доньки, без роздумів передала всі свої заощадження незнайомцю, а саме 47 тисяч гривень. Проте, наступного ранку, коли їй зателефонувала донька, жінка зрозуміла, що стала жертвою шахраїв, і тоді звернулася до поліції по допомогу. Того самого дня правоохоронці затримали одного зі зловмисників. У 42-річного підозрюваного було вилучено 22 тисячі гривень.


Правоохоронці вкотре наголошують, не віддавайте гроші незнайомим людям, які телефонують вам із несподіваним повідомленням про нещасний випадок, що стався з рідними, або правопорушення, яке хтось із них нібито скоїв. Завжди перевіряйте правдивість наданої вам інформації, щоб уникнути фінансових втрат. Телефонуйте родичам, про яких іде мова, а якщо зв’язок із ними відсутній з якихось причин, звертайтеся до поліції чи у лікарню, в залежності від того, про що йде мова, йдеться в повідомленні.


Яке покарання чекає на шахраїв


Слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 190 КК України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді  штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 – 68000 гривень) або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.


Нагадаємо, що кіберполіція отримала інформацію про шахрая, який за допомогою Telegram-каналу ошукав багатьох громадян, які хотіли придбати електронні сигарети. Він пропонував товар за передоплату, але після отримання грошей зникав та ніхто не отримував свого товару.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися