Гранатомет та канабіс: на Одещині правоохоронці викрили сховище зброї

Чоловіку загрожує до семи років ув’язнення

Нещодавно опівночі мешканка Одеської області зателефонувала на спецлінію "102" і звернулася до поліції з проханням про допомогу в угамуванні нетверезого родича. Вона повідомила про наявність зброї у чоловіка та вказала місце його сховку.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


На місце події прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, разом з фахівцями вибухотехнічної служби. Під час обшуку було виявлено тубус, схожий на ручний протитанковий гранатомет, який лежав на землі біля господарської будівлі. Крім цього, правоохоронці також знайшли 400 грамів артилерійського пороху, сімнадцять набоїв калібру 5,45 мм для вогнепальної зброї та наркотичну речовину рослинного походження – канабіс, який громадянин зберігав для власних потреб.


За наявністю достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, правопорушнику вже повідомили про підозру у незаконному придбанні та зберіганні зброї, бойових припасів та вибухових речовин. Цей злочин кваліфікується ч. 1 ст. 263 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Рішення за фактом незаконного зберігання фігурантом наркотичних засобів буде прийняте в рамках провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 309 КК України, після отримання результатів експертного дослідження, — йдеться в повідомленні.

згор.JPG

Варто зазначити, що згідно з частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу України, якщо особа добровільно здає органам влади зброю, боєприпаси або вибухові речовини, вона звільняється від кримінальної відповідальності.


Нагадаємо, що на одному з блокпостів Одещини співробітниками Національної гвардії України був зупинений автомобіль марки Hyundai. Під час перевірки було виявлено наркотики та зброю без документів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися