На Одещині відбулася серія крадіжок: на що спокусилися зловмисники

Фігурантам загрожує до восьми років ув’язнення

У Ширяївській, Березівській та Миколаївській громадах на Одещині сталася серія крадіжок, за які зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність. Правопорушники вкрали гроші, коштовності, мобільний телефон, шурупокрут та консерви.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


У селі, що входить до складу Березівської громади, 35-річний місцевий житель, який раніше вже мав судимість за майнові злочини, вчинив крадіжку. Він під час відсутності жінки-сусідки, використав викрутку, щоб відчинити замок в її житлі. Злодій поцупив дві срібні каблучки та гроші на суму 12 тисяч гривень. Однак поліція оперативно встановила зловмисника, який намагався наживатися чужим коштом.


У Миколаївській громаді 33-річний місцевий мешканець проник до будинку одного зі своїх сусідів, зламавши вхідні двері. Він викрав гаманець з грошима та 24 банки консервів, завдавши збитків на суму понад чотири з половиною тисячі гривень. Але правоохоронці оперативно розкрили справу та затримали злодія.


У Ширяївській громаді сталися дві крадіжки, пов'язані з особистими конфліктами. 26-річна жінка, що почувалася ображеною своєю двоюрідною сестрою, вирішила помститися. Вона викрала мобільний телефон батька своєї родички, що коштує близько три з половиною тисячі гривень. Зловмисниця, скориставшись відсутністю власника, непомітно викрала пристрій з подвір'я та втекла. Проте поліція швидко встановила її місцеперебування та затримала.


41-річний раніше судимий чоловік проник до гаража одного зі своїх сусідів. Він викрав шурупокрут, а під час розслідування була виявлена його причетність до іншої крадіжки — викрадення одного з вуличних ліхтарів. Загалом зловмисник завдав збитків на суму понад тисячу гривень. Поліція оперативно виявила та затримала цього злочинця.


Фігурантам повідомили про підозри за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, матеріали справи відносно жінки вже скеровані до суду. За крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану, а також поєднані з проникненням у житло, інше приміщення та вчинені повторно, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що правоохоронці розслідують серію крадіжок, які скоїли жінка та троє чоловіків у місті Одеса. Злочини були спрямовані на посягання на чуже майно, гроші та гаджети.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися