Масштабні махінації з землями у порту “Чорноморськ”: експосадовці постануть перед судом

Фігурантам загрожує до шести років ув’язнення

Група експосадовців обвинувачується в махінаціях земель у порту “Чорноморськ” на 25 млн грн. Серед обвинувачених – колишній перший заступник Голови агентства водних ресурсів України, ексзаступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів, колишній міський голова Чорноморська та колишній начальник відділу Держводагентства.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

За даними правоохоронців, обвинувачені, використовуючи свої посади, розробили злочинну схему з виведення земельної ділянки з акваторії порту “Чорноморськ”. Зловживаючи своїм становищем та порушуючи чинне законодавство, фігуранти справи незаконно надали дозвіл та схвалили проєкт землеустрою для відведення земельної ділянки площею 0,7 га в акваторії Сухого лиману. Дана ділянка була незаконно передана товариству в довгострокову оренду з метою будівництва об'єктів.

В результаті незаконної передачі земельної ділянки державі були завдані збитки майже на 25 млн грн. У лютому 2023 року учасникам злочинної “схеми” було повідомлено про підозри. Фігурантам інкримінують ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За скоєне, експосадовцям може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, — йдеться в повідомленні.

“Коментарі” писали, що у Вищому антикорупційному суді (ВАКС) продовжується судовий процес у справі щодо голови та депутата однієї з міських рад Одеської області, які були затримані та обвинувачені у корупційному злочині. За звинуваченням, вони незаконно отримали вигоду від громадянина за обіцянку забезпечити йому оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га.

Джерело: https://t.me/dsr_npu/2544


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися