Пропонував $300 хабаря: на Одещині винуватець п’яного ДТП отримав вирок

Чоловіка позбавили водійських прав на один рік

Мешканець Одещини, який у стані алкогольного сп'яніння здійснив ДТП, виявили план сплатити $300 хабаря за те, щоб поліцейські забули про його нетверезе водіння та не притягали до відповідальності. Наразі проти нього порушено кримінальну справу згідно зі статтею 369 Кримінального кодексу України.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Учасником цього інциденту є 44-річний мешканець Миколаївської територіальної громади, який, керуючи автомобілем "АЗЛК 2140", в стані алкогольного сп'яніння втратив контроль над транспортним засобом та в'їхав у кювет. Свідки ДТП негайно звернулися до поліції, а правоохоронці прибули  на місце події.


Водій відмовився пройти тест на алкоголь у крові. Замість цього порушник намагався домовитись з правоохоронцями шляхом запропонування неправомірної вигоди у розмірі $300. Навіть попередження про кримінальну відповідальність не зупинило його. 


Яке покарання отримав чоловік


Суд визнав керманича винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень. Також відносно чоловіка поліцейські склали адміністративні матеріали за керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ч. 1 ст. 130) КУпАП, які направили на розгляд суду. Згідно з законодавством, за таке порушення порушнику загрожує ще один штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти мешканця Одеси, якого підозрюють в отриманні хабаря за вплив на посадових осіб, які видавали кваліфікаційні документи морякам. Злочинна група створила систему, за якої люди, що потребували такі документи, мусили звертатися до посередників та сплачувати хабарі за їх отримання.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися