Намагалась “вирішити питання” за гроші: в Одесі затримали шахрайку

Жінці загрожує до восьми років ув’язнення

В Одесі правоохоронці розкрили схему хабарництва, під час якої 21-річна жінка, уродженка Чернівецької області, надала хабар слідчому. Зараз вона очікує на оголошення про підозру та обрання запобіжного заходу.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.


Кримінальне провадження щодо цієї справи розпочалося раніше, коли виявили, що жінка незаконно заволоділа майже 40 тисячами гривень. Слідчі повідомили про підозру у шахрайстві, проте замість стояти перед судом, фігурантка запропонувала хабар у розмірі 1000 доларів США слідчому, щоб уникнути відповідальності. Про це було негайно повідомлений до Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

picture

Після передачі перших 500 доларів США слідчому, жінку затримали згідно з процедурою, передбаченою статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Гроші, як вагомий доказ, були вилучені.


Цього разу дії жінки слідчі кваліфікували як надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, тобто за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна. Наразі фігурантка очікує на оголошення про підозру та обрання запобіжного заходу, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині судитимуть правоохоронця, який тікаючи від ДБР намагався позбутись хабаря. Він налагодив схему заробітку на фігурантах проваджень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися