СБУ викрили російських агентів, які шпигували за “центрами прийняття рішень”

Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення

Служба безпеки України ( СБУ ) затримала трьох чоловіків, які працювали на ФСБ, а також встановити особу їх російського "куратора". Так в ході спеціальної операції, стало відомо, що зрадники збирали інформацію на Одещині, Вінниччині та Дніпропетровщині. Їх головна мета була вивідати детальну інформацію щодо місцезнаходження наших військових, а також знайти склади з озброєнням. У відомстві також повідомили, що за кожне виконане завдання вони отримували від агресора до $550. 

До речі, в Одесі агент РФ намагався дізнаватися паролі для пересування по території міста у комендантську годину та для проїзду блокпостів, визначав GPS-координати військових об’єктів та робив спеціальні позначки на електронних картах.

Наразі усі зрадники перебувають під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Раніше “Коментарі” писали, що працівники Служби безпеки України повідомили мешканці Одеси про підозру щодо виправдовування та глорифікації збройної агресії РФ проти України. Жінка після початку повномасштабного вторгнення, активно поширювала заклики до підтримки окупантів та виправдовувала їхні воєнні злочини у соціальних мережах. Згідно з даними слідства, місцева жителька використовувала проросійські настрої, розповсюджуючи публікації, спрямовані на дискредитацію державних органів влади та Збройних Сил України. Виявилося, що деструктивний контент, який агітаторка поширювала, був взятий із рашистських спільнот та російських пропагандистських інтернет-ресурсів.

Нагадаємо, що Служба безпеки України розкрила корупційну схему, що функціонувала на Одеській митниці, виявивши причетність начальника підрозділу митного посту до незаконних дій. Посадовець, займаючи відповідальну посаду, вимагав хабарі від місцевих бізнесменів, які здійснювали імпорт товарів до України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися