Мали "міцний дах": в Одесі банда "віджала" родинний бізнес підприємців

Угрупування погрожувало та било потерпілих

В Одесі поліція затримала учасників угруповання, які діяли під "дахом вора в законі". Залякуванням і погрозами злочинці заволоділи родинним бізнесом потерпілих.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Організував діяльність банди довірена особа "вора в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський". Аби заволодіти бізнесом громадян, він залучив кілька його учасників – вихідців з іншої країни. Упродовж певного часу вони навідувалися до кожного члена родини з погрозами та вимаганням різних сум за "спокій". Надалі перейшли до більш радикальних дій - відібрали автомобіль одного з потерпілих. Коли й це не подіяло, погрожуючи зброєю, побили та забрали 4000 доларів США "відступних".

Під тиском потерпілі ввели до бізнесу підконтрольну криміналітету особу, а згодом втратили над ним контроль. Згодом поліції вдалося встановити не лише учасників угруповання, але і замовників. Відтак правоохоронці провели заходи для затримання фігурантів.


Наразі затримали двох учасників угруповання. Їм та організатору, залежно від участі у злочинній діяльності, повідомлено підозру. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Наразі проводиться ряд процесуальних заходів та експертних досліджень.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Служба безпеки України (СБУ) розкрила корупційну схему, що функціонувала на Одеській митниці, виявивши причетність начальника підрозділу митного посту до незаконних дій.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися