На Одещині молодик викрав 16 тис. гривень у довірливої пенсіонерки

Чоловіку загрожує до восьми років ув’язнення

На Одещині 19-річний зловмисник, який вже був судимий за крадіжку, підійшов до 73-річної сусідки та привласнив понад 16 тисяч гривень з її соціальних та пенсійних виплат. За цей злочин йому загрожує позбавлення волі.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Молодик регулярно відвідував сусідку і допомагав їй по господарству. Старенька повністю довіряла своєму помічникові та віддала йому свою пенсійну банківську картку, а також повідомила йому пін-код, щоб він міг перевіряти стан рахунку. Зловмисник сказав жінці, що грошей на рахунку немає, і повернув картку власниці. Однак, він перед цим замінив фінансовий номер телефону потерпілої, який був пов'язаний з банківською карткою, на свій. Він використовував мобільний додаток, щоб відстежувати грошові надходження.

Коли на картку пенсіонерки надходили кошти, зловмисник привласнював їх і витрачав на свої потреби. Через декілька місяців старенька почала підозрювати щось незвичне і звернулася за допомогою до поліції, яка оперативно викрила зловмисника.

Зібравши достатню доказову базу, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчиненому повторно. Цей злочин передбачений частиною 3 статті 190 КК України й тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на початку року в Одесі 33-річний житель Подільського району пограбував пенсіонерку на вулиці Ільфа і Петрова. Суд дослідивши всі матеріали справи визнав нападника винним та виніс вирок.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися