На Одещині затримано інтернет-провокатора, який намагався зірвати мобілізацію

Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення

Служба безпеки України (СБУ) затримала провокатора в Одесі, який активно сприяв підриву мобілізації та дискредитації вищого військово-політичного керівництва країни. Він активно закликав до зриву мобілізації та публічно заперечував російську збройну агресію та воєнні злочини окупантів.


Про це повідомляє СБУ.

Зловмисником виявився місцевий житель, який, ще до початку вторгнення, створив фіктивну громадську організацію та однойменний журнал, які використовувались виключно для підривної діяльності. Після початку війни, він поширював кремлівські наративи через соціальні мережі від імені "редколегії журналу", намагаючись вплинути на думку мешканців Одеси та просувати ідею громадянської війни в Україні, яка, за його твердженнями, була спровокована третіми силами. Крім того, зловмисник пропонував посвідчення журналістів свого "видання" за низькою ціною через свій Телеграм-канал.

picture

Під час обшуку за адресою проживання провокатора були виявлені комп'ютери та мобільний телефон, що містили докази його незаконної діяльності. Експертиза, здійснена СБУ, підтвердила факти злочинної діяльності фігуранта.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 109; ч. 1 ст. 161; ч. 3 ст. 436-2. Суд обрав затриманому запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що після тривалого слідства мешканець Одеси був засуджений за державну зраду, згідно зі статтею 111 частини 2 Кримінального кодексу України. Обвинувачення з підтриманням прокурорів довели вину чоловіка, який був прихильником РФ та надавав інформацію для спецслужб країни-агресора.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/5781


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


УКРАИНЕЦ

6 червня 2023, 14:45

до біса вас і вашу мобілізацію!!! це вся верховна бандавлада з мусорами тап іншими посібниками провокуєте народ України, всих вас на передову захищати Україну, а не обкрадати!!! Гірше лже влади як порошенко, зеленскькй, тимошенко та їх банди ще в Україні не було!!! Карма вас настигне!!! Спочатку с кацапами розберемось, а потім і вас знищем де б ви не сховались!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися