Виростив 140 кілограмів коноплі: на Одещині викрили наркоплантацію

Чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі

У результаті розслідування співробітниками поліції було виявлено випадок незаконного вирощування рослини конопель на території приватного будинку. За скоєне, власника будинку чекає кримінальна відповідальність та конфіскація майна.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Після ініціювання кримінального провадження поліцейські провели офіційний обшук приватного будинку, під час якого було виявлено та вилучено 570 кущів конопель, що вирощувалися на прилеглій ділянці. Крім того, на горищі та в одній з кімнат будинку була знайдена наркотична речовина загальною вагою майже 140 кілограмів, розфасована у полімерні пляшки та паперові згортки. Експертний висновок підтвердив наркотичну природу цих речовин.

picture

Правопорушника було затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зібравши достатньо доказів, правоохоронці повідомили фігуранту про підозри у незаконному вирощуванні конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин, а також незаконному зберіганні з метою збуту наркотичних засобів у великих розмірах. 

picture


Ці злочини передбачені частинами 2 статей 307 та 310 Кримінального кодексу України, максимальне покарання за них — до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що поліцейські відправили на лаву підсудних жителя Білгород-Дністровського району за незаконний посів та вирощування конопель. Правоохоронці знайшли в його будинку  плантацію наркомістких рослин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися