Уродженка Одеси виправдовує підрив Каховської ГЕС і є фанаткою Соловйова

Ще у 2015 році Юлія Вітязєва переїхала до РФ

СБУ повідомила про підозру московській пропагандистці, яка однією з перших почала виправдовувати окупантів за підрив Каховської ГЕС. Мова йде про уродженку Одеси, прокремлівську блогершу Юлію Лозанову, більш відому під псевдонімом Юлія Вітязєва.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Ще у 2015 році вона переїхала до Москви, де розпочала активно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні. З початку повномасштабного вторгнення, Вітязєва використовувала всі доступні їй медіа-майданчики для публічної підтримки збройної агресії РФ.

Саме вона 6 червня 2023 року однією з перших почала активно виправдовувати російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС.

Московська блогерка використовувала свій Телеграм-канал з майже 100 тис. підписників для поширення відповідних дописів. Вона також регулярно поширювала антиукраїнський контент у програмах російського каналу "Соловьев.live" та збирала гроші на потреби окупаційних угруповань Російської Федерації.

Експертизи, ініційовані Службою безпеки України, підтвердили факти її підривної діяльності проти України. Зібрані докази дозволили слідчим Служби безпеки повідомити блогерці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на території країни-агресора. Тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України.

Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира протичовнового корвета "Луцьк".




Джерело: https://t.me/SBUkr/8581


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися