Викрито схему з продажу низькоякісних консервів в Чорноморську на мільйон гривень

Жінці загрожує до 12 років ув’язнення

54-річна фізична особа підприємець з Чорноморська, яка займалася сумнівними діями, вдалася до шахрайської схеми, продавши міській раді низькоякісні консерви на загальну суму понад 1,3 мільйона гривень. Зараз, зловмисниця перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, очікуючи на обрання запобіжного заходу.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Згідно з розслідуванням правоохоронців, у квітні 2022 року ця підприємниця уклала угоду з Чорноморською міською радою щодо постачання та передачі понад 28 тисяч консервів свинини, які мали б бути включені до продовольчого резерву для надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Зобов'язанням зловмисниці було гарантувати якість продукту. Однак, вона закупила низькоякісні консерви в особи, яку наразі слідство з'ясовує, та передала їх Чорноморській міськраді, за бюджетні кошти на суму понад мільйон гривень.

Протягом досудового розслідування правоохоронні органи провели численні експертизи, які підтвердили непридатність цих консервів для споживання та необхідність їх утилізації. Зловмисницю затримали у процесуальному порядку, забезпечивши її взяття під варту.

picture

За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі повідомили фігурантці про підозру за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Мова йде про заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах. За такі дії законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що в результаті судового рішення було доведено факт незаконного вибуття земельної ділянки площею 0,4 гектара по вулиці Мечникова в Одесі. Вартість цієї ділянки перевищує 27 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися