В Одесі заочно засудили відомого російського пропагандиста

Він намагався вербувати жителів Одеси

Приморський  районний суд Одеси заочно засудив до 10 років в'язниці відомого російського пропагандиста Олексія Анпілогова. Він розробляв подальший план щодо дестабілізації ситуації в Україні та створення так званої "Новоросії".

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури, посилаючись на відповідний вирок.

Уродженець Дніпра був засуджений за сприяння терористичному акту згідно зі статтею 258-4 Кримінального кодексу. За інформацією пресслужби, ця особа виступала як прихильник руху "Антимайдан" і в 2014 році виїхав до Росії, не підтримуючи ідеї Революції Гідності. 

У період з квітня по червень 2014 року, він завербував двох мешканців Одеси з метою вчинення терактів у місті. Серед запланованих об'єктів для підриву були військові комісаріати, банкомати та відділення ПриватБанку, майно компанії "Рошен", Одеський консервний завод, державне підприємство "Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр" та Одеська філія Національної телекомпанії України.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що СБУ повідомила про підозру московській пропагандистці, яка однією з перших почала виправдовувати окупантів за підрив Каховської ГЕС. Мова йде про уродженку Одеси, прокремлівську блогершу Юлію Лозанову, більш відому під псевдонімом Юлія Вітязєва.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися