Затримано агента ФСБ, який збирав розвіддані на Одещині: СБУ виявила неспростовні докази

Зраднику загрожує довічне ув’язнення

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про надання підозри агентові ФСБ РФ. Він займався збором розвідданих на території Одеської області. 

Про це повідомляє СБУ.

Ворожа "активність" цього фігуранта була помічена спеціалістами кібербезпеки СБУ під час контрдиверсійних заходів, проведених у березні цього року в Одеській області. Зокрема, його діяльність у соціальних мережах привернула увагу російських спецслужб, які потім залучили його до співпраці як інформатора. Слідчі дії дозволили встановити, що цьому агентові був призначений "зв'язковий", яким виявився московський блогер Юрій Подоляк, відомий своїм публічним виправданням воєнних злочинів російських окупантів, який мав понад двохмільйонну аудиторію.

За даними слідства, саме Подоляк надавав вказівки агентові стосовно збору даних про розташування підрозділів ЗСУ та стратегічно важливих об'єктів транспортної інфраструктури на території регіону. Крім цього, зловмисник фіксував результати російських повітряних атак та передавав їх "зв'язковому" для подальшого коригування мети ударів по Одесі. Як засоби комунікації використовувалися анонімні чати у забороненій соціальній мережі "Вконтакте" та месенджер "Телеграм". З метою збору розвідданих зловмисник подорожував по області та фотографував українські об'єкти.

Співробітники СБУ затримали цього ворожого поплічника, коли він намагався передати закриті відомості до Російської Федерації. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено комп'ютер з доказами його листування з представниками російських спецслужб. В ході подальших слідчих дій вдалося виявити та ідентифікувати зв'язок зрадника безпосередньо з одним зі співробітників ФСБ.

Слідчі СБУ повідомили агенту ФСБ про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав йому міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі, — йдеться в повідомленні.

“Коментарі” також писали, що Служба безпеки України (СБУ) завершила досудове розслідування щодо колишнього бойовика батальйону "Спарта" терористичної організації так званої "ДНР". Цей зловмисник був викритий і затриманий співробітниками СБУ в Одеській області у березні цього року.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/5830

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися