Підробна побутова хімія: на Одещині викрито підпільний цех

Вилучено понад 30 тонн сировини та готової продукції

У приміщенні колишнього заводу в Одеському районі виявлено підпільне виробництво побутової хімії, яка незаконно збувалася під логотипами відомих виробників. Комплексні заходи Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції тривають з метою розкриття підпільних місць виробництва та збуту контрафактної та підакцизної продукції.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

У приміщенні, що належало одеситу, був організований цех, де в промислових масштабах виготовляли побутову хімію. Зловмисник встановив необхідне обладнання та організував повний технологічний процес, включаючи виготовлення та пакування продукції. Його товари збувалися через мережу Інтернет, месенджери та різні торгові точки на ринках Одеського регіону.

Під час спільної операції Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, детективів обласного теруправління БЕБ та Одеської обласної прокуратури було затримано зловмисника та вилучено понад 30 тонн сировини та готової до збуту продукції. Крім того, було виявлено 40 тисяч одиниць тари, придатної для фасування, а також поліграфічну продукцію, пов'язану з контрафактними логотипами.

Загальна вартість вилученого становить майже 53 млн грн. У межах кримінального провадження, що розслідується за фактом незаконного використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару (ст. 229 КК України), встановлюються канали постачання сировини, а також коло осіб, причетних до підпільної діяльності.

Нагадаємо, що співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області розкрили незаконний цех, який займався виробництвом фальсифікованої алкогольної продукції. Основний підозрюваний — мешканець міста Рені, який організував виготовлення підробленого алкоголю, що імітував горілку та коньяк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися