Очищення ринку Одещини від контрабанди алкоголю та цигарок: операція поліції

Всього було вилучено товару на загальну суму понад два мільйони гривень

У результаті тривалої тритижневої операції поліції в Одеській області було досягнуто значних успіхів у боротьбі з контрабандою та порушеннями у господарській діяльності на ринку. За цей період було складено 344 адміністративні протоколи та розпочато три кримінальні провадження.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Під час операції правоохоронці активно працювали з недобросовісними продавцями та власниками торговельних закладів, які порушували правила торгівлі алкогольними та тютюновими виробами, електронними сигаретами та іншими товарами. За порушення статей 156 та 164 КУпАП було складено 344 адміністративні протоколи, які вже направлені до суду для подальшого розгляду.

Крім того, правоохоронці розпочали три кримінальні провадження згідно зі статтею 204 та статтею 199 Кримінального кодексу України. Ці провадження стосуються незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування підакцизних товарів та виготовлення, зберігання, придбання, перевезення підроблених товарів. Вже двом фігурантам цих справ було повідомлено про підозру, а розслідування триває.

Правопорушники займалися нелегальним виготовленням, зберіганням та реалізацією алкогольних напоїв відомих світових брендів шляхом кустарного виробництва. Також було виявлено незаконне зберігання, транспортування та реалізацію алкоголю без марок акцизного податку та з підробленими марками акцизу. Всього під час операції було вилучено близько 20 тисяч пачок цигарок та понад 13 тисяч літрів алкоголю загальною вартістю понад два мільйони гривень.

picture

Громадянам, які вчинили ці порушення, загрожує суворе покарання, включаючи штрафи та позбавлення волі, залежно від тяжкості вчинених дій. Поліція продовжує розслідування.

Нагадаємо, що у квітні жінці, яка проживає у Саф'янівській громаді, було позбавлено ліцензії на продаж алкогольних напоїв через свідоме реалізування їх неповнолітнім. Замість сплати штрафу та оновлення права на підприємницьку діяльність такого характеру, жінка просто продовжувала займатися торгівлею.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися