Одесит організував банду, яка привласнювала акаунти українців і викрадала гроші

Постраждали близько 3 тисяч людей

Правоохоронці викрили групу шахраїв, яка привласнювала акаунти користувачів Telegram та викрадала кошти українців. Організатору та двом учасникам оголосили підозри

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Їм інкриміновано шахрайство, несанкціоноване втручання в роботу інформаційних систем, створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів.

За даними слідства, учасники групи створили ряд тематичних Telegram-каналів, пов’язаних з інвестиційними проектами з торгівлі фінансами та криптовалютою. Для збільшення обсягів аудиторії цих Telegram-каналів вони налагодили їх рекламування через спам-розсилку.

За допомогою заздалегідь створених ними фішингових-ботів під виглядом офіційних чат-ботів компанії ДТЕК, вони викрадали акаунти реальних користувачів месенджера Telegram. 

Банда здійснила несанкціоноване втручання в понад 15 тисяч акаунтів, а від шахрайства під виглядом інвестування грошей – постраждали близько 3 тисяч людей.

Наразі правоохоронці встановлюють потерпілих та суму завданих збитків. Роботу фішингових ботів заблоковано. Організатору та ще двом учасникам схеми повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Правоохоронці встановлюють всіх учасників злочинної схеми, а також вживають заходи щодо арешту коштів на їх банківських рахунках, які здобуті внаслідок протиправної діяльності. У ході проведення санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено комп’ютерну техніку та серверне обладнання, яке використовували у протиправній діяльності. Наразі призначено ряд комп’ютерно-технічних експертиз, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі у соціальних мережах "розлетілося" відео, на якому дівчата вживають білу речовину невідомого походження, Інформація про нібито вживання ізмаїльськими підлітками на вечірці наркотиків не підтвердилася.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися