Виростив понад ста кущів снодійного маку: на Одещині затримали “наркоаграрія”

Чоловіку загрожує до п’яти років обмеження волі

На Одещині під час оперативного розслідування поліція виявила зловмисника, який вирощував снодійний мак. Ним виявився житель Петровірівської ОТГ, раніше судимий за крадіжку.


Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Чоловік висадив понад 200 кущів снодійного маку на своїй присадибній ділянці у квітні минулого року. В результаті обшуку, який був проведений з дозволу суду, правоохоронці вилучили понад 400 грамів макової соломки та 130 кущів наркотичного маку. 

Експерти підтвердили, що макова соломка є небезпечним наркотичним засобом, а рослини містять наркотичні речовини та психотропні речовини, які дозволено використовувати лише для промислових цілей. За словами “наркоаграрія”, він засіяв та вирощував наркотичні рослини для особистого вживання.

Фігуранту висунуто обвинувачення у незаконному посіві та вирощуванні снотворного маку у кількості від 100 до 500 рослин, а також незаконному виробництві, придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту. Ці правопорушення кваліфікуються ч. 1 ст. 309 та 310 КК України. Обвинувальний акт правоохоронці вже скерували до суду. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику згідно з санкціями згаданих статей, — п’ять років обмеження волі, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що поліцейські затримали 42-річного жителя Білгород-Дністровського району за наркозлочини. Він вирощував коноплі на території свого будинку та зберігав їх у висушеному стані.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися