Одеський митник на кордоні вимагав гроші та створював перешкоди

Затримали митника відразу після отримання ним 600 доларів

Правоохоронці викрили у хабарництві працівника Одеської митниці. Він вигадував перешкоди для громадян при виїзді за кордон і вимагав від них гроші.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Його затримали відразу після отримання 600 доларів від чоловіка, який перевозив автомобілі через пункт пропуску "Старокозаче – Тудора".

Під час  розслідування встановили, що посадовець вимагав від громадян гроші у розмірі від 100 до 600 доларів за оформлення документів для перетину кордону України без перешкод, які штучно сам ладен був створювати. Сума хабаря коливалася в залежності від фінансових можливостей громадян. 

Затримали митника відразу після отримання ним 600 доларів США від жителя Одещини, який займався перевезенням транспортних засобів. Під час невідкладного обшуку у фігуранта вилучили отримані у незаконний спосіб гроші, записи з відеореєстраторів та службову документацію, що становлять інтерес для слідства.

Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Митнику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що співробітниками Державного бюро розслідувань (ДБР) на Одещині завершене досудове розслідування, щодо двох правоохоронців. Згідно з зібраними доказами встановлено, що ці посадовці вимагали "плату" з підприємців в обмін на отримання дозволів на торгівлю продуктами.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися