Незаконна торгівля алкоголем та цигарками на Одещині: складено майже 500 протоколів

Також за місяць в Одеській області відкрито три кримінальні провадження

Протягом останнього місяця правоохоронні органи активно працювали над протидією незаконній торгівлі підакцизними товарами. У результаті їхньої роботи з товарообігу було вилучено понад 49 тисяч пачок цигарок та 15 тисяч літрів алкоголю. Загальна вартість незаконного товару перевищує чотири мільйони гривень.
Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.
Поліцейські склали 488 адміністративних протоколів щодо недобросовісних підприємців та торговців, які порушували правила торгівлі пивом, алкоголем, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, а також пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння (згідно зі ст. 156 КУпАП) та порядком провадження господарської діяльності (згідно зі ст. 164 КУпАП).
picture
Правоохоронці також розпочали три кримінальні провадження згідно зі статтею 199 та статтею 204 КК України. Фігуранти цих справ займалися організацією виробництва, зберігання та реалізації алкогольних продуктів відомих світових брендів незаконними методами, а також незаконним зберіганням, транспортуванням та продажем алкогольних продуктів без марок акцизного податку та з підробленими марками акцизу. Слідство щодо всіх фактів продовжується, а двом особам вже повідомлено про підозру.
Нагадаємо, поліцейські заблокували чотири незаконні канали постачання підакцизної продукції на ринок. До підпільного бізнесу причетні мешканці Одеської, Івано-Франківської, Чернігівської та Чернівецької областей. У ділків вилучили продукцію на понад 2,5 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися