Понад 10 років ув’язнення отримав уродженець Одеси, який переїхав до РФ

Переїхавши до РФ чоловік готував спецпідрозділи для війни проти України

Приморський районний суд міста Одеси на підставі матеріалів Служби безпеки України (СБУ) виніс вирок у справі ще одного “любителя руського миру”. За свої дії громадянину України, колишньому мешканцю Одеси, було призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Про це повідомляє СБУ.

Згідно зі зібраними доказами досудового розслідування, ворожий поплічник переїхав до РФ 2019 році, після чого отримав посаду керівника медичного направлення в російському університеті спецназу "рус". Цей заклад, що діє під патронатом голови чеченської республіки, спеціалізується на підготовці військовослужбовців ворожих військ, які беруть участь у бойових діях в Україні. Громадянин України, маючи військову освіту, яку він отримав в Одеському інституті сухопутних військ, став активним учасником спецпідготовки цих військових формувань.

Поміж іншого, ворожий поплічник активно поширював пропагандистський контент через Інтернет. Він створив власний контент, в якому публікував матеріали про тактичну медичну підготовку. Крім того, він закликав до збору коштів для навчання та спорядження окупантів, які брали участь у бойових діях на території України.

Приморський районний суд визнав ворожого поплічника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. Йому було призначено 11 років позбавлення волі. Виконання покарання розпочнеться з моменту затримання та реального ув'язнення засудженого.

Нагадаємо, що Служба безпеки України (СБУ) повідомила про надання підозри агентові ФСБ РФ. Він займався збором розвідданих на території Одеської області. 


Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/5936


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися