На Одещині чоловік наловив риби на понад 250 тисяч гривень

Йому вдалось виловити майже півсотні рибин

Прикордонники спільно з поліцейськими на річці Дунай затримали браконьєра. Він наловив риби на  майже 250 тисяч гривень. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Затримали рибалку поблизу острова Степовий річки Дунай. Свою протиправну діяльність 39-річний житель Кілії здійснював на надувному гумовому човні за допомогою 8 сіток завдовжки 495 метрів. Усього йому вдалось виловити майже півсотні рибин різних порід – товстолобик, лящ, карась, сом, судак. 

За попередніми підрахунками фахівців, збитки, завдані рибному господарству України, становлять 250 тисяч гривень.

За ознаками злочину, передбаченого ст. 249 Кримінального кодексу України "Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом", прикордонники направили повідомлення до поліції. Знаряддя лову, плавзасіб та вилов правоохоронці вилучили до рішення суду, - йдеться в повідомленні. 

Санкція статті передбачає покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 51000 гривень) або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що інспектори на березі Чорного моря виявили чоловіка, який ловив рибу та креветок забороненими знаряддями. Своїми діями рибалка завдав збитків на 176 378 гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися