Порибачив та завдав збитків на майже 180 тисяч гривень

На браконьера склали адміністративний протокол

Інспектори на березі Чорного моря виявили чоловіка, який ловив рибу та креветок забороненими знаряддями. Про це повідомив Одеський рибоохоронний патруль. Своїми діями рибалка завдав збитків на 176 378 гривень. Чоловік користувався двома ятерями. І, на жаль, улов у браконьера не малий. 

6 655 креветок, 

19 крабів, 

29 камбал (глось), 

59 бичків, 

1 окуня 

100 г тюльки. 

Наразі на чоловіка склали адміністративний протокол. 


"Прикро усвідомлювати, що люди, а особливо ті, хто займається браконьєрством, не розуміють масштабів тієї екологічної трагедії, з якою нам довелося зіткнутися. Реалізацією свіжої риби та креветок вони наражають людей на смертельну небезпеку, адже водні біоресурси, що перебувають у забрудненій воді, є переносниками небезпечних для людини хвороб", - зазначив начальник Управління Держрибагентства в Одеській області В'ячеслав Грибенко.

Підкреслимо, що внаслідок підриву Каховсокої ГЕС у воді Чорного моря виділені збудники інфекційних хвороб, зокрема сальмонела ентеритідіс і тіфімуріум, рота- астравіруси, холероподібні НАГ вібріони, холероподібні вібріони алгінолітікус, парагемолітікус

Раніше “Коментарі” повідомляли, що пляжі Одеси визнали непридатними для купання через суттєве погіршенням стану води у відкритих водоймах: купатися на пляжах міста категорично заборонено. Про це повідомила Одеська міська рада. Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету Одеської міської ради 17 червня.

Крім того, нагадаємо, що в Одесі також заборонили продавати рибу та морепродукти на стихійних ринках. Відтепер у всіх точках продаж дозволений тільки, якщо встановлено, де риба була виловлена. Про це повідомили в пресслужбі міськради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися