В Одесі заборонили торгівлю рибою та морепродуктами: що відомо

Обмеження поширюється на всі магазини, ринки, стихійні ринки і так далі

В Одесі також заборонили продавати рибу та морепродукти на стихійних ринках. Відтепер у всіх точках продаж дозволений тільки, якщо встановлено, де риба була виловлена. Про це повідомили в пресслужбі міськради.

“Також інформуємо керівників підприємств та установ, що проводять свою діяльність на території міста Одеси, незалежно від форм власності щодо заборони продажу риби та морепродуктів невстановленого місця вилову”, – йдеться у повідомленні. 

Відповідне рішення прийнято 17 червня на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету Одеської міської ради.

17 червня співробітники Одеського рибоохоронного патруля за участі інших спецслужб вже перевіряли ринки Одеси на наявність риби на прилавках та її походження. Перевірили ринок “Привоз” та “Південний”.

Одеський рибоохоронний патруль закликає утриматись від риболовлі, вживання риби та морепродуктів. Якщо ви помітили реалізацію водних біоресурсів на стихійних ринках, прохання повідомляти за телефонами: 098 798 47 93, 093 411 00 33.

Раніше в міській раді повідомили, що пляжі Одеси визнали непридатними для купання через суттєве погіршення стану води у відкритих водоймах: купатися на пляжах міста категорично заборонено. Про це повідомила Одеська міська рада.

“Коментарі” також повідомляли, що на основі проведених лабораторних досліджень у водоймах навколишнього середовища, спеціалісти ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ" виявили збудники інфекційних хвороб. Серед них сальмонела ентеритідіс і тіфімуріум, рота-астравіруси, холероподібні НАГ вібріони, алгінолітікус та інші шкідливі мікроорганізми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися