Одеські пляжі непридатні для відвідування, купання в морі заборонено, – міськрада

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету Одеської міської ради

Пляжі Одеси визнали непридатними для купання через суттєве погіршенням стану води у відкритих водоймах: купатися на пляжах міста категорично заборонено. Про це повідомила Одеська міська рада.

Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Виконавчого комітету Одеської міської ради 17 червня.


У відібраних 10 червня на морському порту причалу №2 пробах виявили холероподібний НАГ-вібріон не O1 групи, повідомляла пресслужба міськради з посиланням на дані державного управління “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України”. А у відібраних пробах морської води від 14 червня виявили позитивний результат РНК астровіруса. Водночас, лікарі підкреслюють, що санепідситуація перебуває на постійному контролі.

Раніше “Коментарі” писали, що епідемії холери на Одещині немає. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Сергій Братчук, голова Громадської ради при ОВА. Проблем з питною водою також немає, всі показники в нормі. Проби морської води також покращилися. Наразі в місті готові 12 медичних закладів, які в разі необхідності, реагуватимуть на ті ризики, які існують у зв’язку з можливими інфекційними хворобами.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що на основі проведених лабораторних досліджень у водоймах навколишнього середовища, спеціалісти ДУ "Одеський ОЦКПХ МОЗ" виявили збудники інфекційних хвороб. Серед них сальмонела ентеритідіс і тіфімуріум, рота-астравіруси, холероподібні НАГ вібріони, алгінолітікус та інші шкідливі мікроорганізми. 

Крім того, “Коментарі” писали, що Одеська область вже стає хлібним хабом для півдня України. Про це заявив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук в ефірі національного марафону “Єдині новини”. Він зазначив, що аграрії вже отримують перші врожаї. Крім того, експерти прогнозують, що об’єми будуть “непогані”.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися