Зливав дані про ЗСУ: одесита судитимуть за співпрацю з російськими спецслужбами

Обвинувачений відсилав ворогові фотографії позицій Сил оборони в Одесі

Одеська обласна прокуратура подала до суду обвинувальний акт щодо мешканця Одеси, якого звинувачують у державній зраді та несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України. За відповідними статтями (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 114-2 КК України) йому загрожує відповідальність.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За результатами слідства встановлено, що обвинувачений використовуючи заборонену соціальну мережу "ВКонтакте", передавав конфіденційну інформацію московському блогеру, який є пропагандистом. Ця інформація стосувалась розташування військовослужбовців ЗСУ на території Одеси. Крім текстових повідомлень, зловмисник передавав фотографії укріплених позицій Сил оборони, що мали використовуватись для можливого ураження військовими силами держави-агресора.

Навіть після цього інформатор не зупинився і почав співпрацювати зі співробітником ФСБ РФ. За його наказом він здійснював розвідку стосовно дислокації ЗСУ в регіоні, а також координати позицій протиповітряної оборони та складів з боєприпасами. 

picture

Під час обшуку у місці проживання інформатора було вилучено комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами його злочинної діяльності. Наразі обвинувачений перебуває під вартою, а досудове розслідування у кримінальному провадженні проводили слідчі Управління Служби безпеки України (СБУ) в Одеській області.

Нагадаємо, що Служба безпеки України (СБУ) оголосила про підозру двом жителям Одеси, які займалися створенням фейкових новин на замовлення російських телеканалів. Один з підозрюваних, колишній оператор Одеського державного телебачення, змінив свою роботу і почав співпрацювати з російським каналом “рен-тв” після російського вторгнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися